Mazda MX-5 Club Nederland

 
Case
WebsiteKlantportaal
mx5club.nl 

Voor de Mazda MX-5 Club Nederland hebben wij een website met uitgebreid clubportaal gebouwd. De website beschikt over een openbare website met informatie over de club en hoe je lid kan worden en een afgeschermd portaal waar alleen de leden van de vereniging toegang toe hebben.

De gesprekken tijdens dit project hebben plaatsgevonden bij Hajé in Lelystad. Dit lag voor beide partijen centraal op de route. 

Het concept voor het clubportaal is mobile-first en volgens de huisstijl van het magazine is opgezet. BO was verantwoordelijk voor de bouw van de website en heeft tevens het maatwerk voor deze clubwebsite gerealiseerd.

Hieronder een aantal highlights die we op maat hebben gerealiseerd voor de Mazda MX-5 Club Nederland.

Inschrijven op evenementen 

Regelmatig worden er evenementen georganiseerd waar de leden zich voor kunnen inschrijven via de website van de club. Tijdens het inschrijven kan ook direct het inschrijfgeld worden afgerekend en ontvangen de organisatoren van het evenement automatisch notificaties.

Discussiëren op het forum

Op het responsive opgezette forum kunnen de leden gemakkelijk met elkaar in contact komen en informatie delen. Het forum wordt veel gebruikt door de leden van de club om met elkaar te discussiëren en informatie uit te wisselen.

Ledenadministratie via CRM

Er is een uitbreiding gemaakt in het CRM op het persoonlijk profiel met een functie om meerdere auto’s te koppelen aan één profiel. Deze zijn vervolgens kiesbaar bij het inschrijven van een evenement. Daarnaast is er een functie gerealiseerd welke een automatische felicitatie stuurt via e-mail bij een jubileum.

Nieuwsbrief met Mailchimp

Voor het versturen van nieuwsbrieven wordt Mailchimp ingezet. Mailchimp is gekoppeld aan het portaal. De leden kunnen via het portaal hun voorkeuren wijzigen en deze worden automatisch doorgegeven aan Mailchimp.

Zoeken op onderwerpen in de magazines

Als echte Mazda MX-5 fan wil je wel eens iets terugzoeken over een bepaald onderwerp. De vraagbaak van de club is voorzien van een zoekfunctie die PDF’s inhoudelijk zal kunnen doorzoeken. 

Zoals je kunt lezen is deze website met clubportaal helemaal op maat gesneden voor de Mazda MX-5 Club Nederland. Verdient jouw club ook een moderne website met een clubportaal? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Online strategie | Jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Resultaat

 • Mobile-first vormgeving
  Het concept is mobile-first opgezet volgens de huistijl van de Mazda MX-5 Club.
 • Webshopfunctionaliteit
  Voor het afrekenen van inschrijfgeld bij evenementen is de webshop ingericht.
 • Forum
  Leden kunnen met elkaar discussiëren op het forum.
 • Ledenadministratie
  De ledenadministratie wordt gevoerd in het CRM.
 • Mailchimp koppeling
  De nieuwsbrieven worden verstuurd met Mailchimp en deze is gekoppeld aan het portaal.
 • Opdrachtgever
  Mazda MX-5 Club Nederland
 • Doelgroep
  Nieuwe en bestaande leden van de Mazda MX-5 Club Nederland.
 • Doelstelling
  De huisstijl van het magazine doortrekken naar de website en deze mobile-first ontwerpen.

We waren al bekend met de flexibiliteit en kracht van het Bo Creator-framework waardoor we een efficiënte transitie naar de nieuwe clubportaal konden maken. Het team van Bo Webexperts kon de speciale aandachtspunten voor het portaal goed doorvoeren en daarnaast gewenste nieuwe functionaliteit toevoegen.  Zo hebben we een stabiele online basis waarmee we jaren vooruit kunnen.

Jeroen Feelders | Mazda MX-5 Club Nederland

Dé tools achter dit project:

Bo Creator DXP
Mailchimp
Mollie
Adobe XD

Het team achter dit project:

Met passie en professionaliteit zorgt ons team voor de beste resultaten. Ieder met zijn of haar eigen specialiteiten en expertises.

Jouw club ook een website met clubportaal?

Wij zijn jou ook graag jouw partner bij het realiseren van een portaal voor jouw club. Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

 
Button