IT Supplies by Truedata

 
Case
WebshopKlantportaal
www.itsupplies.nl 

Rohan Nikookar heeft met Truedata de ambitie om de grootste merkonafhankelijke IT-reseller en solution provider van zakelijk Nederland te worden. 

Bij deze ambitie mag de doelstelling voor een uitgebreid online klantportaal niet ontbreken. Rohan heeft gekozen voor het team van Bo Webexperts als partner om dit project te realiseren. 

De groeidiamant van Truedata

Het klantportaal is de groeidiamant van Truedata en is hierdoor uitermate geschikt om te bouwen op ons flexibele Bo Creator DXP. Bo Creator DXP kun je namelijk naadloos laten aansluiten op je bedrijfsprocessen en deze automatiseren.

Ook dit project zijn we begonnen met een oriëntatiefase waarin we altijd de functionele eisen in kaart brengen en gezamenlijk een roadmap opstellen.

Externe koppelingen zijn de leukste uitdagingen

Op basis van onze oriëntatie is het concept vormgegeven en is het ontwikkelteam gestart met de technische realisatie van het klantportaal met webshop. Volgens Jappie lagen de leukste uitdagingen in dit project vooral in het realiseren van de externe koppelingen. Er zijn reeds 5 koppelingen met verschillende toeleveranciers gerealiseerd en dit zal in de toekomst worden uitgebreid naar 10 toeleveranciers. De Onetrail koppeling wordt gebruikt voor het verreiken van de productdata en de koppeling met Mailchimp, Exact Online CRM en Exact Online boekhouding voor marketing, sales en de financiële administratie.

Klantportaal met webshop

Met de nieuwe webshop kan de klant van Truedata via IT Supplies gemakkelijk zijn bestelling online plaatsen of een offerte aanvragen. De klant wordt direct voorzien van de specificaties, prijzen en voorraad van de producten. Na het plaatsen van de bestelling kan de klant de status volgen in het klantportaal. Ook kan de klant in het klantportaal zijn bestellingen, offertes en facturen inzien.

We zijn een samenwerking aangegaan voor de lange termijn. De komende jaren zal het platform stap voor stap worden uitgebreid met nieuwe functionaliteit zodat processen steeds verder kunnen worden geautomatiseerd.

Wil jij ook een klantportaal voor jouw bedrijf?

Online strategie | Jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Resultaat

 • Responsive webhop
  Door het responsive ontwerp is de hoeveelheid content ook op mobiel en tablet overzichtelijk.
 • Unieke landingspagina's
  De webshop is voorzien van unieke landingspagina's waardoor de zoekresultaten zijn verbeterd.
 • Klantportaal
  De klant heeft via het portaal inzicht in zijn bestellingen, offertes en facturen.
 • Geautomatiseerd orderproces
  Door de koppelingen met de leveranciers van IT Supplies worden de producten ingeladen en voorzien van een real-time prijs en voorraad. Door de koppeling met Exact Online is het portaal ook gekoppeld aan de boekhouding.
 • Up to date productdatabase
  Door de koppeling met Onetrail worden de producten verreikt met content (titel, foto's, omschrijvingen en specificaties).
 • Opdrachtgever
  Truedata B.V.  Amsterdam
 • Doelgroep
  Colleges, basisscholen, universiteiten, bedrijven en overheid (b2b)
 • Doelstelling
  Klantgericht portaal met webshop met waardoor Truedata B.V. een full service IT supplier met uitstekend servicelevel zal worden.

Dé tools achter dit project:

Adobe XD
Bo Creator DXP
Microsoft .NET
Microsoft SQL Server
Adobe InDesign

Het team achter dit project:

Met passie en professionaliteit zorgt ons team voor de beste resultaten. Ieder met zijn of haar eigen specialiteiten en expertises.

Wil jij ook een klantportaal voor jouw bedrijf?

Wij zijn jou ook graag van dienst bij het realiseren van een klantportaal of het automatiseren van processen. Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

 
Button