Deel deze pagina: 
0512-544343

Home  /  Portfolio  /  Football World Rankings

Vorig item

Football World Rankings

Volgend item

Football World Rankings B.V. publiceert wekelijks online de wereldranglijst van Clubs, Top Scorers en Coaches, op basis van een gewogen puntenberekening over wedstrijden van de afgelopen 52 weken. Qua opzet vergelijkbaar met de ATP World Ranking van tennisspelers.

Een nieuwe digitale uitgeverij

De rankings worden uitgebracht in 5 talen op wereldwijd niveau. De site wordt bezocht in alle 235 door Google gedefineerde landen. Het meeste bezoek vindt plaats in Zuid Amerika, gevolgd door Noord Amerika, terwijl Europa op de 3e plaats komt.
Vanaf de vroegste conceptontwikkeling is Bo Webexperts betrokken bij de digitale concretisering van het uitgeefconcept.

Ontwerp, bouw en onderhoud van de ranking database applicatie

De applicatie berekent wekelijks de punten voor de wereldranglijst op basis van dagelijkse externe feeds. Deze feeds behelzen op jaarbasis de uitslagen van 17.500 wedstrijden uit de 42 belangrijkste landen competities en 10 internationale toernooien.
Aangezien niet alle competities even sterk, en niet alle wedstrijden even belangrijk zijn, worden de resultaten binnen de applicatie eerst gewogen alvorens zij geconverteerd worden in wereldranglijst punten.

Ontwerp en realisatie van de responsive website

De website is ontworpen conform de briefing ‘eigentijds, eenvoudig maar vooral duidelijk’. Wekelijks wordt de site met de nieuwe standen geactualiseerd. Nieuwe services werden toegevoegd, zoals de Free Ranking Alert (ontvang per email de actuele ranking van je favoriete club, coach of top scorer) en de Sharing Widget voor uitgevers (integreer de Top10 van de ranking naar keuze als nieuws item op je eigen website).

Zoekmachine optimalisatie

In maart 2013 werd gestart met een intensieve zoekmachine optimalisatie voor alle 5 talen. Sindsdien worden wekelijks de sites met behulp van een speciaal programma doorgemeten op vindbaarheid binnen Google. Continue worden belemmeringen opgespoord en weggenomen; en verbeteringen aangebracht.

Wilt u ook een maatwerk-applicatie laten ontwikkelen door Bo Webexperts? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem nu contact met ons op

Deel deze pagina