Vorig artikel Volgend artikel

Tips voor meer contacten op jouw mailinglijst

Auteur: Amber van der Meer
Datum: 5 november 2019

Als je een mailing verstuurt is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Door zoveel mogelijk contacten aan jouw mailinglijst toe te voegen wordt jouw bereik groter. Maar hoe verzamel je zoveel mogelijk contacten? Lees vooral verder om hier achter te komen!

Social media

Via social media kun je gemakkelijk geïnteresseerden werven voor jouw mailinglijst. Deel in een post op social media het aanmeldformulier voor jouw mailinglijst en leg in de bio's kort uit wie je bent en wat je voor de lezer kunt betekenen met als laatste een 'call-to-action' link naar het aanmeldformulier.

Lead magnet 

Een lead magnet is een product die je kunt weggeven in ruil voor een e-mailadres. Geef bijvoorbeeld een whitepaper weg met handige informatie, tips of trends. De geïnteresseerde kan de whitepaper downloaden na het invoeren van zijn of haar e-mailadres. 

Website formulieren

Zorg ervoor dat je een inschrijfformulier op jouw website heeft, zodat de bezoeker van jouw website zich snel en gemakkelijk kan inschrijven op jouw mailinglijst. Plaats verder bij al jouw contactformulieren een checkbox om toestemming te geven dat ze automatisch worden aangemeld op jouw mailinglijst.

Verzamel visitekaartjes

Staa je wel eens naar een beurs, netwerkdag of event? Dan is dit een mooie gelegenheid om visitekaartjes te verzamelen door middel van bijvoorbeeld een winactie. Vraag geïnteresseerden om mee te doen aan de winactie en hun visitekaartje achter te laten.

Toestemming hebben

Let op! Voor het versturen van mailings heb je éénmalig aantoonbare toestemming nodig van de ontvanger. Ook moet er ten alle tijden een afmeldknop/link in jouw mailing zitten en moet er altijd duidelijk zijn van wie de mailing afkomstig is. 

Deel deze pagina:

Recente posts
Afbeelding Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Blog
Strategie
Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Afbeelding Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Blog
Website
Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Afbeelding Stappenplan voor het opstellen van een buyer persona
Blog
Strategie
Stappenplan voor het opstellen van een buyer persona

Leer hoe je een professionele mailing maakt

Dat is mogelijk met onze Mailchimp workshop. Meld je aan en leer hoe je in een handomdraai een professionele e-mailing kunt maken en versturen!

 
Button