Vorig artikel Volgend artikel

LinkedIn profiel tips

Auteur: John Boonstra
Datum: 15 augustus 2018

In dit artikel krijg je LinkedIn profiel tips die gebruikt kunnen worden bij de opzet van een professioneel LinkedIn profiel. LinkedIn is populair in de B2B markt en uitermate geschikt voor persoonlijke branding, om jouw zakelijke netwerk uit te breiden en nieuwe klanten voor jouw bedrijf te werven.

Vul alleen jouw voor- en achternaam in

Bij de voor- en achternaam zijn mensen soms geneigd om extra zaken zoals een telefoonnummer of tagline in te vullen. Wij raden je aan om hier alleen jouw naam en eventueel titel in te vullen. Zet hier verder geen toevoegingen in. LinkedIn controleert hier streng op en kan zelfs jouw profiel verwijderen.

LinkedIn profiel tips voor een professioneel LinkedIn profiel

Gebruik een professionele profielfoto

Een van de belangrijkste onderdelen van het profiel is jouw profielfoto. Zorg voor een recente profielfoto waarbij het gezicht ongeveer 60% van het beeld in beslag neemt. Gebruik vooral geen vakantiekiekje, maar een professionele foto waar je lacht met jouw ogen en kleding draagt die je op het werk ook zou dragen.

Kies een achtergrondfoto met de juiste sfeer

Kies zorgvuldig een achtergrondfoto die de juiste sfeer ademt en toont waar je voor staat. Je kunt in de achtergrondfoto ook een Call to Action of USP's opnemen. Het formaat van de achtergrondfoto is 1584×396 pixels. 

Maak een kopregel met meer dan alleen jouw functie

Standaard staat in de kopregel jouw functie vermeld. Maar er is meer mogelijk met de kopregel. Je kunt deze namelijk gebruiken om mensen te vertellen wat je voor ze kan betekenen. De kopregel mag maximaal uit 120 karakters bestaan.

Webdesign & online marketing expert! Ik ontwikkel ijzersterke websites en maak jouw online marketing tot een succes.

voorbeeld van een kopregel

Wijzig de link in jouw persoonlijke URL

Standaard krijgt ieder profiel een URL met cijfers en letters toegewezen. Wijzig deze in een persoonlijke en herkenbare URL. Zo wordt je beter gevonden door Google en andere zoekmachines en je kunt deze ook gebruiken in een e-mail handtekening.

Vertel jouw verhaal in de samenvatting

In de samenvatting krijg je de kans om jouw verhaal te vertellen. Waar maak je het verschil? Wat heb je mensen te bieden?

Kies jouw vaardigheden

Selecteer uit de lijst vaardigheden die het verhaal in jouw kopregel en samenvatting onderbouwen. Je kunt maximaal 50 vaardigheden toevoegen. Belangrijk is wel dat je alleen relevante vaardigheden benoemt.

LinkedIn profiel tips voor een professioneel LinkedIn profiel

Vraag om aanbevelingen

Vraag jouw 1ste graads connecties om een aanbeveling voor je te schrijven en jouw vaardigheden te onderschrijven.

Breidt jouw netwerk uit

Stuur een uitnodiging naar elk nieuw contact om connectie te maken op LinkedIn om snel jouw netwerk uit te breiden. Daarnaast kun je LinkedIn toestemming geven om jouw e-mailadresboek te synchroniseren waardoor LinkedIn je aanbevelingen geeft om relevante connecties toe te voegen aan jouw netwerk.

Publiceer en deel content

Naast een groot netwerk op LinkedIn is het belangrijk om een actieve rol te spelen in jouw netwerk. Dit kun je doen door relevante bijdragen te delen en regelmatig interessante bijdragen te publiceren.

Reageer op bijdragen

Geef aan dat je bijdragen interessant vindt en geef commentaar op bijdragen van personen in jouw netwerk. Wanneer je commentaar geeft op bijdragen geef je jezelf meer bekendheid in de feed en geef je aan waarom je denkt dat een bepaald stuk inhoud van belang is. 

Deel deze pagina:

Recente posts
Image Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Blog
Strategie
Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Image Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Blog
Website
Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Image Stappenplan voor het opstellen van een buyer persona
Blog
Strategie
Stappenplan voor het opstellen van een buyer persona

Heb je hulp nodig bij jouw LinkedIn profiel?

Wij zijn je graag van dienst bij het inrichten van een professioneel LinkedIn profiel. Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

 
Button