0512-544343

  /  Blog  /  LinkedIn profiel tips

Vorig item       John Boonstra
Blog
15-aug-2018

LinkedIn profiel tips

In dit artikel krijgt u LinkedIn profiel tips die gebruikt kunnen worden bij de opzet van een professioneel LinkedIn profiel. LinkedIn is populair in de B2B markt en uitermate geschikt voor persoonlijke branding, om uw zakelijke netwerk uit te breiden en nieuwe klanten voor uw bedrijf te werven.

Vul alleen uw voor- en achternaam in

Bij de voor- en achternaam zijn mensen soms geneigd om extra zaken zoals een telefoonnummer of tagline in te vullen. Wij raden u aan om hier alleen uw naam en eventueel titel in te vullen. Zet hier verder geen toevoegingen in. LinkedIn controleert hier streng op en kan zelfs uw profiel verwijderen.

LinkedIn profiel tips voor een professioneel LinkedIn profiel

Gebruik een professionele profielfoto

Een van de belangrijkste onderdelen van het profiel is uw profielfoto. Zorg voor een recente profielfoto waarbij het gezicht ongeveer 60% van het beeld in beslag neemt. Gebruik vooral geen vakantiekiekje, maar een professionele foto waar u lacht met uw ogen en kleding draagt die u op het werk ook zou dragen.

Kies een achtergrondfoto met de juiste sfeer

Kies zorgvuldig een achtergrondfoto die de juiste sfeer ademt en toont waar u voor staat. U kunt in de achtergrondfoto ook een Call to Action of USP's opnemen. Het formaat van de achtergrondfoto is 1584×396 pixels. 

Maak een kopregel met meer dan alleen uw functie

Standaard staat in de kopregel uw functie vermeld. Maar er is meer mogelijk met de kopregel. U kunt deze namelijk gebruiken om mensen te vertellen wat u voor ze kan betekenen. De kopregel mag maximaal uit 120 karakters bestaan.

Webdesign & online marketing expert! Ik ontwikkel ijzersterke websites en maak jouw online marketing tot een succes.

voorbeeld van een kopregel

Wijzig de link in uw persoonlijke URL

Standaard krijgt ieder profiel een URL met cijfers en letters toegewezen. Wijzig deze in een persoonlijke en herkenbare URL. Zo wordt u beter gevonden door Google en andere zoekmachines en u kunt deze ook gebruiken in een e-mail handtekening.

Vertel uw verhaal in de samenvatting

In de samenvatting krijgt u de kans om uw verhaal te vertellen. Waar maakt u het verschil? Wat heeft u mensen te bieden?

Kies uw vaardigheden

Selecteer uit de lijst vaardigheden die het verhaal in uw kopregel en samenvatting onderbouwen. U kunt maximaal 50 vaardigheden toevoegen. Belangrijk is wel dat u alleen relevante vaardigheden benoemt.

Vraag om aanbevelingen

Vraag uw 1ste graads connecties om een aanbeveling voor u te schrijven en uw vaardigheden te onderschrijven.

Breidt uw netwerk uit

Stuur een uitnodiging naar elk nieuw contact om connectie te maken op LinkedIn om snel uw netwerk uit te breiden. Daarnaast kunt u LinkedIn toestemming geven om uw e-mailadresboek te synchroniseren waardoor LinkedIn u aanbevelingen geeft om relevante connecties toe te voegen aan uw netwerk.

Publiceer en deel content

Naast een groot netwerk op LinkedIn is het belangrijk om een actieve rol te spelen in uw netwerk. Dit kunt u doen door  relevante bijdragen te delen en regelmatig interessante bijdragen te publiceren.

Reageer op bijdragen

Geef aan dat u bijdragen interessant vindt en geef commentaar op bijdragen van personen in uw netwerk. Wanneer u commentaar geeft op bijdragen geeft u uzelf meer bekendheid in de feed en geeft u aan waarom u denkt dat een bepaald stuk inhoud van belang is. 

Deel deze pagina:
Een reactie plaatsen

Hulp nodig bij het opzetten van uw LinkedIn profiel?

Wij zijn u graag van dienst bij het inrichten van een professioneel LinkedIn profiel.
Neem contact met ons op via het contactformulier of bel direct met 0512-544343.