Afbeelding bewerken

Deel deze pagina: 
0512-544343

Home  /  Blog  /  Instagram Shopping

Vorig item John Boonstra   23-mei-2018 Volgend item

Verkoop producten via Instagram

Het is nu mogelijk om producten te taggen in de posts die u plaatst in het overzicht op Instagram. Hierdoor kan de gebruiker direct doorklikken vanuit de post naar het product in uw webshop. De gebruiker hoeft de app niet te verlaten en kan hierdoor snel en gemakkelijk een aankoop doen in de webshop. 

Om te starten met Instagram Shopping dient u te beschikken over een zakelijk Facebook- en Instagram account. Het Facebook account moet gekoppeld zijn aan je Instagram acccount en het is nodig om in het onderdeel Shoppen van Facebook de producten aan te maken die vervolgens ook in Instagram beschikbaar zullen zijn. 

Installeer de nieuwste versie van Instagram op je smartphone. Vervolgens ga je naar Instellingen, Onderdeel Bedrijfsinstellingen en klik op Winkelen en selecteer hier de productcatalogus.

Het taggen van producten kan bij bestaande en nieuwe posts. Per post kun je 5 producten taggen, wanneer de gebruiker op de post klikt krijgt hij het naam en de prijs van het product te zien en kan hij doorklikken voor meer informatie via de knop 'Shoppen' wordt hij daarna doorgestuurd naar de webshop. 

Als je uiteindelijk minimaal 9 producten hebt getagd worden de producten opgenomen in het tabblad 'winkel' of 'shop' in je profiel.

Online shoppen via de smartphone wordt steeds populairder en Instagram Shopping is hier een mooie aanvulling voor. Heb je hulp nodig bij het inrichten van Instagram Shopping voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor ondersteuning en advies.

Deel deze pagina:
Een reactie plaatsen