Vorig artikel Volgend artikel

Instagram Shopping

Auteur: John Boonstra
Datum: 23 mei 2018

Het is nu mogelijk om producten te taggen in de posts die je plaatst in het overzicht op Instagram. Hierdoor kan de gebruiker direct doorklikken vanuit de post naar het product in jouw webshop. De gebruiker hoeft de app niet te verlaten en kan hierdoor snel en gemakkelijk een aankoop doen in de webshop.

Om te starten met Instagram Shopping dien je te beschikken over een zakelijk Facebook- en Instagram account. Het Facebook account moet gekoppeld zijn aan jouw Instagram account en het is nodig om in het onderdeel Shoppen van Facebook de producten aan te maken die vervolgens ook in Instagram beschikbaar zullen zijn.

Instagram Shopping, verkoop producten via Instagram

Installeer de nieuwste versie van Instagram op jouw smartphone. Vervolgens ga je naar Instellingen, Onderdeel Bedrijfsinstellingen en klik op Winkelen en selecteer hier de productcatalogus.

Het taggen van producten kan bij bestaande en nieuwe posts. Per post kun je 5 producten taggen, wanneer de gebruiker op de post klikt krijgt hij de naam en de prijs van het product te zien en kan hij doorklikken voor meer informatie via de knop 'Shoppen' wordt hij daarna doorgestuurd naar de webshop.

Als je uiteindelijk minimaal 9 posts met producten hebt getagd worden de producten opgenomen in het tabblad 'winkel' of 'shop' in jouw profiel.

Online shoppen via de smartphone wordt steeds populairder en Instagram Shopping is hier een mooie aanvulling voor. Heb je hulp nodig bij het inrichten van Instagram Shopping voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor ondersteuning en advies.

Deel deze pagina:

Recente posts
Afbeelding Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Blog
Strategie
Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Afbeelding Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Blog
Website
Digital experience platform, het CMS van de toekomst

Ook geïnteresseerd in Instagram Shopping?

Wij helpen je graag uw Instagram account perfect in te richten en verkopen via Instagram Shopping! Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

 
Button