Vorig artikel Volgend artikel

Hoog scoren in Google

Auteur: Laura Poortenaar
Datum: 3 januari 2018

Er zijn ontzettend veel SEO factoren die meewegen in de ranking van de zoekresultaten weergave voor een opgegeven zoekterm. Mocht je graag jouw plaats in de ranking willen verbeteren dan kun je onderstaande punten doorlopen.

Onderzoek

Allereerst is het van belang om vast te stellen welke doelgroep bereikt dient te worden. Taalgebruik verschilt voor iedereen. Mocht het zo zijn dat je een doelgroep probeert te bereiken die geen of weinig verstand heeft van de vaktermen binnen jouw branche, dan is het belangrijk de zoekterm hierop aan te passen. Het is van cruciaal belang voor Google dat de gebruikers van de zoekmachine jouw website makkelijk en direct kunnen vinden. De "Direct Visits" tellen dan ook het zwaarste mee in de SEO scoring.

Titel en meta-omschrijving

Het is belangrijk om voor elke pagina op een website een unieke en relevante titel en meta-omschrijving te schrijven. Zorg ervoor dat de titel en meta-omschrijving in een oogopslag duidelijk weergeven waar de website voor is en houd rekening met de volgende punten:

  • Google laat niet meer dan 70 tekens voor de titel en 320 tekens voor de meta-omschrijving zien, voor de mobiele gebruiker zijn dit 180 tekens voor de titel en 210 tekens voor de meta-omschrijving. Stem hier de titel en omschrijving op af.
  • Plaats de zoekterm in de titel en de meta-omschrijving. Het is niet zo dat het vermelden van de zoekterm in de meta-omschrijving direct voor een hogere ranking zorgt maar de gebruiksvriendelijkheid verbeterd wel en indirect zorgt dit voor een hogere ranking.
  • Scheid in de titel eventuele zoektermen met een pipe "|"of koppelteken "" om de leesbaarheid te verbeteren.

Content

Zoekmachines willen graag een grote variatie aan kwalitatief sterke content. Dit verhoogt namelijk de kans dat bezoekers vinden waar ze naar op zoek zijn. Zorg dus voor originele content en probeer de content regelmatig te vernieuwen en houd rekening met de volgende punten:

  • Let op grammatica en spelfouten en probeer minimaal 300 woorden aan content te weergeven op de pagina.
  • Controleer hier op dubbele content. Het maakt voor zoekrobots niet uit wie de originele auteur is. Als uw content ook op andere websites wordt weergeven werkt dit nadelig op de score voor jouw website.
  • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van grafische en interactieve content op jouw website om gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
  • Zorg voor een "natuurlijk" link profiel, door links op jouw pagina naar andere websites te plaatsen die voor de bezoeker behulpzaam zijn. Vermijd commerciële links die niet relevant zijn.

Gestructureerde data

Zoekmachines zoals Google maken gebruik van gestructureerde data, dit is een format waarin alle informatie van een pagina verwerkt kan worden tot een "Rich Snippet". Klik hier voor de opmaakhulp van Google om zelf data te structureren.

Sociale media

Populariteit op verschillende sociale media platforms worden ook gemeten en meegenomen met de score. Probeer zoveel mogelijk sociale media profielen te koppelen aan jouw website, dit verhoogt namelijk de "Trust Ranking". Daarbij wordt de vindbaarheid van de website verbeterd door vermeld te staan op verschillende sociale media platforms.

Mocht je na het doorlopen van deze stappen nog steeds geen verbeteringen zien, dan kun je hier een herziening aanvragen voor de score bepaling van jouw website. Of ga voor meer informatie en een uitgebreide handleiding naar deze link.

Deel deze pagina:

Recente posts
Afbeelding Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Blog
Strategie
Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren
Afbeelding Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Blog
Website
Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Afbeelding Stappenplan voor het opstellen van een buyer persona
Blog
Strategie
Stappenplan voor het opstellen van een buyer persona

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Wij zijn je graag van dienst bij jouw zoekmachine optimalisatie. Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

 
Button