Volgend artikel

Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren

Auteur: John Boonstra
Datum: 20 mei 2020

Is jouw bedrijf er klaar voor, wanneer de Corona maatregelen versoepelen? De Coronacrisis heeft een enorme impact op ons dagelijkse leven. De intelligente lock down beperkt ons in het fysieke contact met onze (klanten)omgeving.

Terwijl juist nu, veel bedrijven aan het overleven zijn, het zo belangrijk is dat, ook jij, optimaal kunt blijven communiceren met jouw klanten. Want, "waar blijven die klanten? En hoe ziet het er straks allemaal uit? Hoe bereid ik me waarop voor? Online communicatie speelt daarin een steeds grotere, essentiële rol. Maar hoe?”.

Het gevaar van "een kat in het nauw maakt soms rare sprongen" ligt op de loer. Zorg ervoor dat je strategisch te werk gaat, en vraag je af: “Hoe ziet mijn bedrijf eruit na de corona crisis?” Een strategische aanpak begint nu!

Probeer de toekomst te voorspellen!

Het begint bij een toekomstvisie. Hoe ziet de wereld er uit na de coronacrisis? Waar liggen nieuwe kansen en vooral, waar liggen op online gebied, de kansen voor jouw bedrijf? Want met een online strategie sla je de brug tussen het heden en de toekomst van je bedrijf!

Strategie is nu belangrijker dan ooit tevoren


Daniëlle heeft alvast even in haar glazen bol gekeken!

"Ik voorspel en hoop: Dat we bewustere keuzes gaan maken. Meer verbinding met elkaar, offline, maar vooral ook online. Bewust ondernemen. Wat is echt belangrijk? Nieuwe strategie bepalen. Online en offline zichtbaar zijn. Meer in het hier en nu leven, waarderen wat je hebt.

Bewust ondernemen: "Meer respect, dankbaarheid en liefde voor de natuur. We zullen beter voor het milieu zorgen, minder vliegen/reizen, minder vlees eten, minder plastic, minder consumeren. Liefde en respect voor de medemens. Respect voor de mensen “die er voor ons toe doen”. En dat wordt ook integer zichtbaar in onze (online) communicatie."

Hier een aantal tips!

TIP #1:  Optimaliseer je website voor mobile-first!

Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren | Bo Webexperts

We zijn steeds meer online te vinden op onze mobiele telefoon... Het is vooral nu belangrijk dat je website ook op mobiel goed functioneert en de optimale gebruikerservaring biedt.

Je website moet dus niet alleen responsive zijn, maar als belangrijkste doelgroep de mobiele gebruiker hebben. Voor de meeste websites is hier nog flink wat winst te behalen. Hoe is dat met de jouwe?

Ontdek hier hoe wij jouw website mobile-first maken!

TIP #2:  Webshop opzetten

Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren | Bo Webexperts

Tijdens de coronacrisis ben je misschien tot de conclusie gekomen dat jij als ondernemer met bijvoorbeeld een fysieke winkel, juist nu ook online wilt verkopen. Misschien heb je ook wel een dienst die zich uitstekend leent om via een webshop te verkopen. Wij hebben jarenlange ervaring met de inrichting van webshops en zetten onze ervaring graag in voor jouw online verkoop!

Start met je eigen webshop

TIP #3: Campagne opzetten voor Social Media

Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren | Bo Webexperts

Nu social distancing het nieuwe ‘normaal’ is, kun je via de verschillende Social Media kanalen juist verbinding zoeken met je ideale klant. Wij faciliteren je bij het professioneel inrichten van jouw social media kanalen en het verzorgen van succesvolle social media campagnes.

Blijf onder de aandacht via Social Media

TIP #4: Online contact houden via e-mail

Een strategische aanpak is nu belangrijker dan ooit tevoren | Bo Webexperts

Je kunt aan ons e-mail marketing uitbesteden of we gaan voor jou Mailchimp inrichten zodat je zelf met e-mailmarketing aan de slag kunt.

Onderhoud contact met je klanten

TIP #5: Bekijk onze diensten en laat je inspireren!

Deel deze pagina:

Recente posts
Image Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Blog
Website
Digital experience platform, het CMS van de toekomst
Image Instagram Shopping
Blog
Social media marketing
Instagram Shopping

Jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Wij zijn je graag van dienst bij het ontwikkelen van jouw online communicatie. Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

 
Button